ML. Helsinki
(s/s Hyöky)

-On ”Hamina tattoon” – laivaston (Suomi)
-Intian ilmavoimien – Kuninkaallisen laivaston (Britannia)
-Puolan maavoimien
-”NATON” merivoimien YM.
sekä Karjalan WPK:n
Virallinen tuki-alus
sekä ”Amiraalin Lippulaiva”
Että on siinä hommia yhdelle laivalle.

Laivan miehistöön on vuosien varrella värväilty kaiken alan ”Ammattilaisia” yhteiskunnan kaikista ”kerroksista” niin ”pohjois-etelä” kuin ”itä-länsi” suunnassa sekä ”vitivalkoisen-tuskanpunoseen”.

”Kompassiruusua” ja laivan”värejä” lainaten
(s/s Hyöky oli valkon ja m/l. Helsinki punanen)

 

 

 

Ja ”Karjalan WPK:n” kautta miehistöön on liitetty ”kaiken Maailman” ihmiset. on ”tummaa, vaaleaa, keltaista, valkoista” sekä kaikki uskontokunnat sulassa sovussa.

”Janon sammutus = maalla, merellä ja ilmassa” Kuka milläkin ”nesteellä”.

Jäseniä pitkälti yli 5000
(Jäsenkirjasta loppu sivut aikaa sitten)

Nimiä miehistöluettelosta…
Esim: (viihdepuolelta) ”Rehti Jalmari”. Veikko Lavi, Pelle 1000 000, ”Mestarit”, Linda, Leningrad Cowboys, Remu ym. Niin että 95 vuoden aikana alus on antanut ”valoa” ja iloa maalle ja merelle. Sekä itsenäinen (90v.) ”Suomi neito” ja M/L. Helsinki (s/s Hyöky) ovat kulkeneet ”tyynet ja myrskyt” käsi kädessä. Laiva oli Liboun Majakkalaiva ”Libauskij” ja sieltä se ”siunaantu” Suomeen.

Tervetuloa tutustumaan pohjoismaitten viimeiseen (toistaiseksi) kivihiililämmitteiseen alukseen, niin Helsingissä, Kotkassa kuin Haminassakin.

t: Patu

P.S Helsingin entinen satamajäänsärkijä s/s Turso entisöidään takaisin kivihiili lämmittimeiseksi liikkuvaksi museolaivaksi ja ensimmäiset ”lapiolliset” ovat majakkalaiva ”Helsingin” vanhaa ”bunkkeria”

 

Hyökyllä riittää myös pelihenkeä,

miehistöön liittyi muunmuassa Finnish

Flash eli Teemu Selänne